Чланак из Вечерњих новости о нашој акцији (5.2.2016.)

Објављено петак, 05 фебруар 2016

НЕСВАКИДАШЊА АКЦИЈА БИБЛИОТЕКЕ "МИЛУТИН БОЈИЋ", КОЈА ЋЕ ТРАЈАТИ ДО КРАЈА МАРТА, НАИШЛА НА СЈАЈАН ОДАЗИВ ЧЛАНОВА
И KЊИГЕ НОСЕ НА КУЋНУ АДРЕСУ

Зa љубитеље писане речи који током хладних зимских дана нису у могућности да често излазе из својих домова, Библиотека "Милутин Бојић" организовала је сјајну акцију - достављање књига на кућну адресу! Овако нешто покренуто је, пре свега, како би се у сусрет изашло најстаријим суграђанима, трудницама и особама са инвалидитетом.
- Пошто пензионерима и особама са инвалидитетом додељујемо бесплатне карте, имамо доста чланова из ових категорија - каже директор Јовица Кртинић. - Приметили смо да током зимских месеци опадне изнајмљивање књига, јер многи не могу да излазе из својих домова. Тако смо дошли на идеју да им омогућимо да читају књиге без доласка у читалиште.
Овај гест наишао је на велики одзив чланова, који сада имају могућност да телефоном поруче књиге и да их у току истог дана добију на кућну адресу.
- Исто је и са враћањем -каже директор. - Када прочитају штиво, позову нас и курири дођу по књиге. Како бисмо им олакшали одабир литературе, на сајту имамо каталог свих издања.
Ова занимљива акција ће трајати све до 31. марта.
м.љ.п.-м.в.

ПОСАО ДОБИЛО И ШЕСТ КУРИРА
Члановима Библиотеке "Милутин Бојић" књиге на кућну адресу доноси шест курира који су ангажовани преко Националне службе запошљавања. Према речима директора, они спадају у најтеже запосливу категорију, па је, тако, осим лепог геста, ова акција омогућила и грађанима да дођу до посла.