Календар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
3
10
17
24

Нови роман Владимира Арсенијевића - Ка граници

Објављено четвртак, 14 јун 2018

 Пун сунца и топлоте, трећи роман Владимира Арсенијевића у предвиђеној тетралогији води кроз светлост и срећу, преко додира дечје коже, ка најдубљем понору, написала је позната књижевница Светлана Слапшак о новој књизи Владимира Арсенијевића Ка граници (Лагуна).

Ради се о о трећој књизи из циклуса Cloaca Maxima у којој Арсенијевић измешта своје јунаке из београдског ратног лудила на измишљено грчко острво Омфалос. Ту приповедач налази тако неопходан мир за себе и Хелену, а Анђела идеално место за превазилажење апстиненцијалне кризе. Из Омфалоса пут их даље води у Атину, где у друштву анархиста и активиста поново живе заборављену слободу. Ипак, бежећи ван границе, они се крећу ка оној неминовној. Ка граници сопства.

"Коктел страсти, њежности, љубави и очаја. Књига о људима, о нама, који смо некад били људи“, написала је о књизи Ведрана Рудан.

Владимир Арсенијевић (Пула, 1965) објавио је први роман У потпалубљу (први део предвиђене тетралогије Цлоаца Маxима) 1994. године. Овај роман је добио Нинову награду за роман године, преведен је на двадесет језика, а истоимена позоришна представа по мотивима овог култног романа награђена је Стеријином наградом 1997. године. Следећи роман, Анђела објављен је 1997. године.

Извор: Блиц