Календар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
7
8
9
11
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31

Тик-так, време ти истиче...
Најексплозивнији Патерсонов роман из серијала о Мајклу Бенету.
Мајкл Бенет је у великој невољи – Семов Син и Луди Бомбаш су се вратили, а град никад није био у толиком страху.
Бомба упозорења у градској библиотеци, смртоносна експлозија на Главној железничкој станици, отмице – језиви злочини смењују се вртоглавом брзином, сејући страх међу житељима Велике јабуке. Град очекује помоћ од Мајкла Бенета, а њему у помоћ прискаче привлачна истражитељка ФБИ-ја Емили Паркер. Искусним истражитељима Бенету и Паркеровој јасно је да њихов противник није аматер.
Како надиграти темељног, ефикасног и смртоносног генија?

 

Џејмс Патерсон

Иако као свог омиљеног аутора често наводи Маркеса, Џејмс Патерсон признаје да су на њега најинспиративније деловали филмови Дан шакала и Истеривач ђавола. У интервјуу датом листу Цхицаго Трибуне 2001. године, он каже: "У једном моменту сам одлучио да у мени не лежи Уликс, али да би могао лежати Дан шакала." Та одлука довела је до бројних појављивања Патерсоновог имена на листама бестселера и преко 20 написаних романа.

 

Пошто је написао неколико успешних трилера, Патерсон је раних деведесетих дошао на идеју да креира лик афроамеричког хероја у оквиру тог жанра. Идеја је резултовала низом бестселера, чији је главни актер, форензички психолог Алекс Крос, постао један од најпознатијих ликова у детективској литератури и инспирација за два филма (Пољуби девојке, 1997. и Прикрада се паук, 2001, оба са Морганом Фрименом у улози Кроса).
Џејмс Патерсон живи у Палм Бичу на Флориди, где ради као директор маркетиншке агенције. Добитник је награде Едгар, која се додељује за најбоља дебитантска остварења у области криминалистичког жанра. Према сопственом признању, амбиција му је да буде "краљ окретача страница".