Календар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
8
9
10
13
14
16
17
18
22
23
24
25
28
30
31

Хвала ти, Џивсе - П. Г. Вудхаус

Објављено петак, 09 март 2018


Берти Вустер је нашао нову занимацију - почео је да свира бенџо. На несрећу свих оних који су били у прилици да чују његово музицирање, Берти једини беспоговорно верује у своју вештину.
Како више није могао да слуша звуке "тог ужасног инструмента", Џивс даје отказ. Берти одлази на село, у кућу свог пријатеља Чафија, да би се на миру посветио својој страсти. Тада, међутим, на сцену ступа мноштво типично Вудхаусових ликова, укључујући и црначки диксиленд оркестар.
Покушавајући да размишља на Џивсов начин, Берти Вустер покреће читаву лавину урнебесних догађаја и неспоразума. Наравно, када се умеша Џивс са својим генијалним идејама, клупко почиње да се одмотава све док и сам не буде затечен неочекиваним расплетом.
Вудхаус је претеча свих данашњих хумористичких серија и комедија ситуације које гледамо на ТВ. Читајући га, све што можете очекивати је грохотан смех (онај од кога пријатно и опуштајуће боли стомак и незадрживо навиру сузе) и на крају, кад склопите корице, осећај да сте некако постали бољи и племенитији човек.

Даглас Адамс (Водич кроз галаксију за аутостопре) за њега је рекао:
"Вудхаус је највећи хумористички писац" свих времена.