Градоначелница, Верослав Ранчић

Објављено петак, 29 март 2019

 

Политички трилер који ће вам одузети дах.

Софија Волк, градоначелница Београда, на седници Скупштине града супротставља се пројекту Студије о изводљивости изградње београдског метроа и захтева прецизну финансијску конструкцију, чиме изазива реакцију супротне стране на чијем се челу налази министар за инфраструктуру и енергетику Мирко Стојић.

Софија живи у идеалном браку са Давидом Волком, академским сликаром и професором Академије за ликовну уметност. Волкови имају кћер Kристину, необичну личност, новинарку таблоида Флеш вести у коме једном недељно пише колумну која изазива општу саблазан читалаца.

На дан када градоначелница ставља вето на Студију, Мирко Стојић, заједно са министром полиције и челницима неколико странака, одлучује да Софију Волк треба уклонити са функције. Мајсторском оркестрацијом моћника, Софију и њену породицу скоро неприметно уплићу у мрежу прељубе, издаје и емотивног уништења које ће ескалирати убиством.

Градоначелница је не само изврстан политички трилер препун неочекиваних обрта, узбудљиво штиво које се чита у једном даху, већ и литература у којој препознајемо снажне обрисе нашег времена, чији смо сведоци и жртве