Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Бојан Тодоровић добитник Награде "Милутин Бојић" за 2016. годину

Награду „Милутин Бојић“ за младе песнике ове године добио је Бојан Тодоровић из Шапца 
Ово признање, које носи име нашег чувеног песника, установила је Библиотека „Милутин Бојић“ уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.
Жири, у саставу Милета Аћимовић Ивков (председник), Слађана Илић и Дарко Даничић, оценио је Тодоровићеве песме као најбоље у конкуренцији чак 97 пријављених кандидата.
У најужем кругу нашле су се и песме Соње Јанков и Тамаре Хрин.
Конкурс је и ове године привукао пажњу и младих песника из региона, па су пријаве стигле из Републике Српске, Црне Горе, Македоније и Хрватске, као и дијаспоре.
Свечано уручење Награде „Милутин Бојић“ за 2016. годину победнику Бојану Тодоровићу биће одржано у среду 18. маја, од 18.30, у Mатичном одељењу Библиотеке „Милутин Бојић“. Награда предвиђа да Библиотека „Милутин Бојић“ победнику штампа књигу поезије.
Истог дана од 17.30 биће представљена књига песама прошлогодишњег добитника Награде „Милутин Бојић“ Радомира Митрића из Крагујевца.
 
БИОГРАФИЈА БОЈАНА ТОДОРОВИЋА
Бојан Тодоровић рођен је 19. новембра 1992. у Шапцу. Дипломирао је пословне информационе системе на Економском факултету у Новом Саду. Прве литерарне текстове објавио је 2012. године у часопису „Добро јутро, Колумбо“. Учесник је Радионице креативног писања у Омладинском центру ЦК13 у Новом Саду од 2013. године. Године 2015. био је члан колоније „Књижевност & Мултимедија“. Радови су му објављивани у књижевним зборницима „На улици газе босе људе“ и „Сањаторијум“. Његова кратка прича „Кученце“ нашла се 2015. године у ужем избору на Међународном књижевном конкурсу „Лапис Хистрије“ у Умагу, где је и објављена. Бојан живи и пише у Новом Саду.