Библиотека наставила рад са корисницима од уторка, 12. маја.

Детаљније на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Календар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ова изузетна збирка Српских народних песама у редакцији Милоша Ђурића објављена је двадесетих година прошлога века. Песме су претраживе у тексту а колекцију можете погледати на ОВОМ ЛИНКУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сазнајте у изузетно занимљивој књизи професора Ф.Ф. Ерисмана на ОВОМ ЛИНКУ.

Веома занимљиво јавно предавање доктора Љубомира Недића. Прочитајте на ОВОМ ЛИНКУ.

Наша библиотека постала је видљива и на светској мапи институција које своју грађу приказују и преко IIIF стандарда. На овај начин грађа из наше завичајне библиотеке доступна је за упоредни преглед са свом грађом која се налази на овој мапи. Заједно смо са Бодлеанском библиотеком, Националном библиотеком Француске, библиотеком Универзитета Стенфорд, Јејл, Оксфорд, Кејмбриџ.... Укупно 130 институција у свету усвојило је овај стандард. На нашој новој платформи iiif.digitalna.rs можете упоредно прегледати грађу из свих наведених институција.

 

 

 

 

Изузетан преглед догађаја на међународном плану који су везани за Србију крајем XIX века. Књига је претражива у тексту а можете је прочитати на ОВОМ ЛИНКУ.

Пре 90 година објављена је књига "Пут ка успеху - Десет заповести за успех" коју је написао Амерички краљ челика Чарлс Шваб. Да ли је и данас актуелна? Просудите сами на ОВОМ ЛИНКУ.

Мемоари Војводе Гавре Вуковића о опсади града Никшића 1877 године. Претражив у тексту. Прочитајте на ОВОМ ЛИНКУ.