Календар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Представљање поетске збирке Мирославе Радојевић "Сањам обале среће наших дана" одржаће се у матичном одељењу Библиотеке "Милутин Бојић" у четвртак 21. јуна 2018. у 19 часова, у оквиру Бојићевог поетског кутка. 

Улаз је слободан

Добро дошли

 

 

ПРЕГЛЕД КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИХ АКТИВНОСТИ БИБЛИОТЕКЕ „МИЛУТИН БОЈИЋ“ У ПЕРИОДУ ОД 18. ДО 22. ЈУНА 2018. ГОДИНЕ

 

Матично одељење
Илије Гарашанина 5
тел. 3242-418

Четвртак 21. јун 2018. у 19 часова – Бојићев поетски кутак. Представљање поетске збирке Мирославе Радојевић "Сањам обале среће наших дана".
Петак 22. јун 2018. у 19 часова – Чајанка у 7 код Бојића – Медији и књижевност. Гост: Елизабета Козина

 

 

 Пун сунца и топлоте, трећи роман Владимира Арсенијевића у предвиђеној тетралогији води кроз светлост и срећу, преко додира дечје коже, ка најдубљем понору, написала је позната књижевница Светлана Слапшак о новој књизи Владимира Арсенијевића Ка граници (Лагуна).

Ради се о о трећој књизи из циклуса Cloaca Maxima у којој Арсенијевић измешта своје јунаке из београдског ратног лудила на измишљено грчко острво Омфалос. Ту приповедач налази тако неопходан мир за себе и Хелену, а Анђела идеално место за превазилажење апстиненцијалне кризе. Из Омфалоса пут их даље води у Атину, где у друштву анархиста и активиста поново живе заборављену слободу. Ипак, бежећи ван границе, они се крећу ка оној неминовној. Ка граници сопства.

"Коктел страсти, њежности, љубави и очаја. Књига о људима, о нама, који смо некад били људи“, написала је о књизи Ведрана Рудан.

Владимир Арсенијевић (Пула, 1965) објавио је први роман У потпалубљу (први део предвиђене тетралогије Цлоаца Маxима) 1994. године. Овај роман је добио Нинову награду за роман године, преведен је на двадесет језика, а истоимена позоришна представа по мотивима овог култног романа награђена је Стеријином наградом 1997. године. Следећи роман, Анђела објављен је 1997. године.

Извор: Блиц

ПРЕГЛЕД КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИХ АКТИВНОСТИ БИБЛИОТЕКЕ „МИЛУТИН БОЈИЋ“ У ПЕРИОДУ ОД 11. ДО 15. ЈУНА 2018. ГОДИНЕ

 


Матично одељење
Илије Гарашанина 5
тел. 3242-418

Понедељак 11. јун 2018.у 18 часова – Пројекција документарног филма "Њихова величанства филм и књига" Тадије Чалуковића. Након пројекције је разговор с аутором


Библиотека Хаџипоповац
Приморска 22
Тел: 697-41-20

Уторак 12.јун 2018.у 18 часова – Играоница–маштаонца, програм намењен деци од 4 до 7 година. Завршна приредба. Радионицу воде Биљана Смиљанић и Нина Алексић Милојковић

 

 

У свим књижарама Делфи и Лагуниним клубовима читалаца 8. јуна од 17 сати до поноћи одржаће се 18. регионална манифестација Ноћ књиге под покровитељством Еуробанк Србија.
Ово ће бити још једна прилика да се по најповољнијим ценама купе најновији светски хитови, књиге домаћих аутора, књиге за децу и друга издања, сјајан гифт програм.

 

 

Попусти на Лагунина издања:

за куповину једне књиге биће 25%,
за две књиге 30%,
за три књиге 35%,
а за четири и више књига 40%.

Ноћи књиге су се придружили и други издавачи чије ће издања моћи да се купе са ценама сниженим до 20%: Агапе књига, Агора, Арете, Архипелаг, Бесна кобила, Боок, Клио, Чаробна књига, Дата статус, Дерета, Драслар, Евро Бу
к, Филип Вишњић, Финеса, Геопоетика, Глобосино, Хеликс, ИК Сезам Боок, Издавачка кућа Страхор, ЈРЈ, Космос издаваштво, Креативни центар, Лео Комерц, Лом, Макарт (Боока и Паладин), Миба Боокс, НИД Компанија Новости, Орфелин издаваштво, Паидеиа, Партенон, Пчелица издаваштво, Прополис Букс, Психополис, Публик практикум, Самиздат д.о.о., Службени гласник, Соларис, Српска реч, Сун промо, Урбан Реадс, Валера, Верба, Вукотић Медиа, Вулкан издаваштво и Задужбина Владете Јеротића.

Такође, за страна издања попуст ће бити 20%, док ће цена гифт асортимана бити снижена за 10%.

За свако плаћање бесконтактним Мастеркард или Маестро картицама, које мора бити извршено прислањањем картице на ПОС терминал на благајнама књижара Делфи на територији Србије за време догађаја Ноћ књиге, купци ће на поклон добити букмаркер, а сваки купац који изврши куповину у износу већем од 1500 динара ће на поклон добити и термос.

У току Ноћи књиге члански попусти Лагуниног клуба читалаца и количински попусти неће важити.

Ноћ књиге ће се одржати у 26 градова у Србији и региону, на 55 локација. Регионални карактер манифестацији дају Лагунини клубови читалаца у Бањалуци, Тузли, Сарајеву, Подгорици и Никшићу.

Ноћ књиге је манифестација која се од 2009. године одржава у Београду, Србији и региону. Два пута годишње, у јуну и децембру, за само неколико сати Лагунине клубове читалаца и књижаре Делфи посети неколико десетина хиљада читалаца и купаца. Интересовање за књигу, посећеност манифестације, квалитет и разноврсност понуде књига, као и неуобичајено велики попусти могу се поредити само са значајем који има Београдски сајам књига.