Искористите попуст на годишњу чланарину и у периоду од Светог Николе до Светог Саве учланите се у библиотеку по 50% нижој цени

Велики путник, писац и познавалац наших крајева Влада Арсић прикупио је несвакидашње историјске и савремене приче. Иако оне могу да послуже као сјајна забава, ове цртице много говоре о нама самима. Своју књигу Невиђена Србија – најлуђе сторије из наше историје већ је успешно промовисао широм Србије и у иностранству.

У Београду ће промоција овог дела бити одржана у Делфи кафеу у уторак 11. децембра у 18 сати. О књизи ће говорити писци: Душан Недељковић, Миомир Петровић, Бранко Стевановић и аутор. Одломке ће читати глумац и новинар Александар Бећић.

„Kњига Невиђена Србија представља збирку од 90 прича о догађајима с подручја данашње Србије, који би се с правом могли сврстати и у рубрику Веровали или не. Између осталог, читаоци ће моћи да сазнају који то град у Србији већ деценијама има зграду Железничке станице а да никада није добио пругу, да криви торањ није обележје само Пизе већ и Београда, ко је и зашто заборавио да сахрани војводу Путника, какву тајну крију уврнуте шљиве у Пролом Бањи, зашто црква слави и обележава Милански едикт а намерно гура под тепих чињеницу да је први едикт о верској толеранцији потписан две године раније баш у Србији, када су и којим поводом овуда јахали Бик Kоји Седи, Буфало Бил и Kаламити Џејн“, рекао је аутор.

Kњигу Невиђена Србија можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs .

Извор: Лагуна

ПРЕГЛЕД КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИХ АКТИВНОСТИ БИБЛИОТЕКЕ „МИЛУТИН БОЈИЋ“ У ПЕРИОДУ ОД  3. ДО 7. ДЕЦЕМБРА 2018. ГОДИНЕ

 

 

 

Матично одељење

Илије Гарашанина 5

тел. 3242-418

 

Уторак 4. децембар 2018. у 19 часова – Бојићев поетски кутак. Гост програма: Жељка Аврић

Среда 5. децембар 2018. у 19 часова – Круг Бојићевих читалаца. Гост-домаћин: пуковник Бранислав Аночић

Четвртак 6. децембар 2018. у 19 часова – Представљање књиге Мирјане Мариншек Николић „Загонетни Андрић“

 

 

Хаџипоповац

Приморска 22

тел: 697-4120

 

Уторак 4. децембар 2018. у 18 часова – Радионица  за децу "Играоница маштаоница". Радионицу воде Биљана Смиљанић и Нина Аксић Милојковић