Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Изабран први добитник награде "Милутин Бојић" (2014)

Милица Милосављевић први добитник награде „Милутин Бојић“ за песништво

Једногласном одлуком стручног жирија студенткиња из Чачка Милица Милосављевић проглашена је најбољом од укупно 33 кандидата који су послали своје песме на конкурс за награду „Милутин Бојић“. У најужем кругу за ову награду, коју је Библиотека „Милутин Бојић“ из Београда установила уз подршку Министарства културе Републике Србије, нашли су се још и млади песници Јана Алексић из Београда и Саша Скалушевић из Неготина.
Награда ће Милици Милосављевић бити уручена на пригодној свечаности у понедељак 19. маја 2014. од 18 сати, у матичном одељењу Библиотеке „Милутин Бојић“ (Илије Гарашанина 5, Београд). Награда се додељује на дан Библиотеке „Милутин Бојић“ и дан рођења прерано преминулог песника, аутора чувене „Плаве гробнице“.
Победници ће бити објављена књига песама у издању Библиотеке „Милутин Бојић“.
После доделе награде, стручни жири у саставу Милета Аћимовић Ивков (председник), Слађана Илић и Дарко Даничић образложиће своју одлуку, а биће одржано и пригодно песничко вече. Овом догађају присуствоваће и најближи сродник Милутина Бојића, новинар у пензији Мирко Бојић, син Милутиновог брата Драгољуба.
Конкурс за награду „Милутин Бојић“ расписан је 15. марта 2014, а право да се пријаве имали су млади песници до 35 година који досад нису објавили самосталну књигу песама.