Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Чајанка у 7 код Бојића - Представљање збирке поезије Сање Радуловић

ЛЕПЕТ КРИЛА МАЈКЕ ПТИЦЕ
У оквиру програма Чајанка у 7 код Бојића вечерас, 18. марта 2016. године, у матичном одељењу библиотеке "Милутин Бојић", Илије гарашанина 5, у 19 сати биће представљена збирка песама Сање Радуловић "Лепет крила мајке птице".
Песме Сање Радуловић досад су објављене у 30 заједничких збирки, а ово је њена прва самостална књига поезије. Збирку сачињавају три целине - "Тонска проба летења", "У кратковидом загрљају живота" и "Копље корака".
О њизи говори Дарко Хабазин, књижевник.
 
На гитари ће свирати мр Урош Мартиновић, а у музичком делу ће наступити Драган Млађеновић Шекспир, лаута и саз, посљедњи скомрах у Србији, и Љиљана Лила Степановић, виолина.
Уредник Карло Астрахан 
 
 
Улаз је слободан
Добро дошли
 
 
Сања Радуловић рођена је 19. децембра 1975. године у Тешњу, БиХ. 
Члан је Књижевног клуба „Вихор“ из Дервенте и Књижевног клуба „Јован Дучић“ из Добоја, где и живи.
Пише кратку прозу и лирску поезију. Кратке приче и песме објављивала је на поетским и културно-образовним порталима, у књижевним часописима („Књижевне новине“ Београд, „Књижевне вертикале“ Београд, „Књижевно перо“ Ријека, „Наслијеђе“ Тузла, „Звездани колодвор“ Београд, „Луча“ Суботица), фестивалским фанзинима и електронским зборницима.
Песме су јој заступљене у преко 30 зборника и заједничких збирки поезије, које су штампане у Хрватској, Србији, Бугарској, РС и ФБиХ у периоду од 2012. године до данас.
Награде: 
Најинтимнија љубавна песма, у категорији зрели песници љубавног песништва на XIII Међународном књижевном конкурсу љубавне поезије, Мркоњић Град 2014. за песму „Амбивалентна пјесма“.
Најосјећајнија љубавна песма у категорији зрели песници љубавног песништва на
XIV међународном књижевном конкурсу љубавне поезије Мркоњић Град 2015. за песму „Лепет крила мајке птице“. 
Најемотивнија љубавна песма у категорији зрели песници љубавног песништва на XV међународном књижевном конкурсу љубавне поезије Мркоњић Град 2016. за песму „Прстохват маслачка“. 
Похвале:
Друга похвала у категорији љубавна поезија за песму „Плодност“ на конкурсу „Песничко пролеће Чукарице 2014.“ Београд 2014.
Објавила је збирку поезије под називом „Лепет крила мајке птице“ 2015. године.
У припреми је њена друга самостална збрика поезије и прва збирка кратких прича.