Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Концерт и дружење поводом отварања нове сезоне

На овом окупљању, које ће имати и свој пригодни, музички део (уз ивођење старих српских песама), биће представљени нови програми и активности наше библиотеке. Пре свега, посетиоцима ће екслузивно бити представљена наша дигитална библиотека која ће наредних дана постати јавно доступна на нашем веб-сајту. Они који дођу по први пут ће моћи да виде оригинални Бојићев рукопис антологијске песме "Плава гробница".
У жељи да се што више приближимо нашим корисницима, већ од наредне недеље (9. октобра) отварамо серију трибина „Круг Бојићевих читалаца“, а први домаћин биће наш најстарији члан, човек који и у својој 94. години живота зрачи младалачким духом, архитекта Михајло Миљковић. У овај четвртак представићемо вам неколико тонских записа његових сећања и размишљања, а већ следеће недеље имаћете прилике да га слушате уживо. Без дилеме, јединствен догађај.
На крају дружења у овај четвртак обавестићемо вас и о једној иницијативи којом се доводи у питање опстанак наше библиотеке као самосталне и, слободно можемо да кажемо, јединствене у овом граду.
Дакле, много разлога да нам се придружите.
За добру атмосферу побринуће се састав „Ђувегије“.
Дружење почиње у 19.00 у матичном одељењу бибилиотеке у Илије Гарашанина 5 (на углу са улицом мајора Илића, преко пута Палилулске пијаце).
Улаз је слободан, сви сте добродошли.