Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Представљање књиге "Граце - патња једног села на Косову и Метохији"

Живимо у времену у коме доминира намерно искривљавање историјских чињеница, на сопствену штету, од стране многих појединаца, по налогу, а са циљем духовне демобилизације целог једног народа. У ситуацијама кад је одговорност других тешко или немогуће порекнути, прибегава се техници подједнаког распоређивања кривице свима, без обзира на стварно стање ствари. Српске жртве се морално изједначавају са својим џелатима или прогонитељима, док се кривица ових последњих сразмерно ублажава.
Наметање хипотеке кривице за измишљени геноцид кључан је услов за свестрано паралисање одбрамбених капацитета нашег народа, за убризгавање смртоносне дозе моралне пометње у његову самосвест, за рушење његовог самопоуздања и – утискивањем печата одговорности за најгнуснији злочин, под лицемерним плаштом „суочавања са прошлошћу“ – блокирање сваке креативне визије будућности, која би му помогла да прокрчи пут из жалосног стања у којем се налази.
Ова књига је још један начин борбе против писања лажне историје која је у току, а чији је циљ морално, економско и политичко уништење Србије.

Гости: У име издавача Тања Вукићевић и драмски уметник Никола Лазовић.

Уредник Карло Астрахан

 

 

Горан Арсић рођен је 1989. године у Крагујевцу. Због почетка прогона Срба његова мајка је била принуђена да се породи ван Косова и Метохије. Дипломирао је на Филозофском факултету у Приштини са измештеним седиштем у Косовској Мотровици на Катедри за педагогију. Студент је филозофије на Филозофском факултету у Косовској Митровици. Живи у селу Грацу, општина Вучитрн, на Косову и Метохији.