Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

У Нову 2021. у новом руху – заблистало предворје библиотеке

Библиотека „Милутин Бојић“ је у протеклој 2020. години, тешкој и пуној искушења, успела да реши дугогодишњи проблем приступа свом централном огранку у Илије Гарашанина 5. Степениште и предворје библиотеке били су више налик неком ратом погођеном подручју и само је било питање дана кад ће се неко озледити и пасти с неког разваљеног степеника.

Због веома замршеног катастарског стања (предворје и степениште налазе се на суседној парцели, у власништву Републике Србије, а објекат библиотеке на парцели у власништву Града Београда), требало је безмало две године да добијемо све неопходне дозволе. И таман кад смо коначно добили све папире и обезбедили средства, наступила је пандемија и доведена је у питање реализација овог подухвата.


Срећом, уз разумевање нашег оснивача Града Београда успели смо у нашем настојању и у Нову 2021. ушли смо с потпуно обновљеним предворјем и степеништем.

Али, не намеравамо ту стати. Намера нам је да у 2021. години наставимо с уређењем и подаримо нашим грађанима прву летњу читаоницу у центру Београда. Биће то место где ћемо током летњих месеци одржавати програме – концерте, трибине, песничке вечери, видео-пројекције, изложбе.
Реализација те идеје биће фотодокументована као што смо то учинили и приликом уређења предворја.


Уживајте у овој фото-галерији.