Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Књижевни разговори на Хаџипоповцу

У уторак 28. фебруара 2023. године у 18 часова на нашем огранку Хаџипоповац (Приморска 22) одржаће се Књижевни разговори

Говори:

Бранислав Зубовић

Разговор води:

Валентина Новковић

Бранислав Зубовић (21. Март, 1976, Тузла) дипломирао је на Катедри за српску књижевност и језик на Филозофском факултету у Новом Саду. Запослен је у Народној библиотеци „Данило Киш” у Врбасу као уредник књижевног програма и издавачке делатности. Од 2008. године је секретар Фестивала поезије младих. Био је члан жирија Југословенског фестивала поезије младих, Награде „Станко Симићевић” и Награде за најбољу књигу коју додељује Народна библиотеке Србије. Тренутно је председник жирија за доделу књижевне награде Лука Милованов Георгијевић у Сребреници и награде „Бајо Џаковић” за најбољу књигу Међународног фестивала поезије „Српско перо” у Јагодини. Уз песнике Ђорђа Сладоја, Небојшу Деветака, Благоја Баковића и Мирослава Алексића један је од оснивача Часописа за књижевност „Траг”, чији је главни и одговорни уредник од 2017. године.

Члан је Друштва књижевника Војводине, Удружења књижевника Србије и Удружења књижевника Републике Српске.

Поезију и књижевну критику објављује у периодици.
Објавио је збирке поезије: „Руком од ветра тишом“, „Велики бол“, „Опште прилике“, „Носталгија будућности: изабране и нове песме“, „Тремор“.
Добитник је награда: Награда „Раваничанин”, за изузетан допринос развоју и очувању српске духовности и културе, Параћин, 2019., Награда „Бајо Џаковић”, на најбољу књигу године, Јагодина, 2020., Награда „Печат вароши сремскокарловачке”, за књигу песама Тремор, 2021., Награда Миодраг Ћупић за 2021. годину, Награда за књигу године, Друштво књижевника Војводине, 2021.