Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Реакције корисника услуге "Књиге на кућном прагу"

"Немам другог начина да дођем до књига" - (О. Н. 70 година, Дом за стара лица "Диљска")
"С обзиром на то да сам корисница инвалидских колица и да немам персоналног асистента, немам увек начина да дођем до библиотеке или да неко оде уместо мене. Обожавам да читам". (Ј. М. 36 година, непокретна)
"Осим што услуга користи мени као читаоцу, истовремено се члановима породице оставља време да ураде и нешто за себе" (И. М. 49 година)
 
Ово су само неки од утисака које су корисници услуге "Књиге на кућном прагу" имали после три месеца од покретања овог јединственог сервиса. Они  с радошћу очекују да виде драга лица наших сардница Милице Момчиловић и Јелене Максин. Услугу тренутно користи 50 љубитеља писане речи који због инвалидитета и старости нису у могућности да сами дођу до библиотеке. Осим едукативног карактера овог сервиса постоји и јак социјални моменат, јер ова категорија становништва, због немогућности кретања, слабије остварује контакте са својом околином.
Сервис је покренут у сарадњи с Националном службом за запошљавање и на овај начин су наше сараднице добиле прилику да стекну ново радно искуство.
Зог изузетног одзива Библиотека "Милутин Бојић" ће се трудити да овом услугом обухвати што већи број корисника на територији општине Палилула и њој суседних општина.