Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

СЛОБОДНО КОД БОЈИЋА, 9. 3. 2023.

У четвртак 9. марта 2023. у 19 часова у Матичном одељењу (Илије Гарашанина 5) одржаће се програм СЛОБОДНО КОД БОЈИЋА.

 

Представљање романа

ИЗГУБЉЕНО ИМЕ

Оливере Каран

Говоре:
Миља Лукић, издавач
Оља Ристић, филолог
Карло Астрахан, уредник програма
и
ауторка

После прочитаног романа стиче се утисак да је на овом, балканском простору живот свима, и „домороцима” и придошлицама, врло занимљив, с обртима, некад и скоро невероватним. Живот је чудан сценариста, оно што он замисли врло често делује као чиста фантастика, а дефакто је оно што се дешава. Неке сулуде ситуације које никоме не би пале на памет да их смисли, у животу су стварне, доживљене и проживљене.

Оливера Kаран је глатко и густо ткала животну причу Авака Гадрутјана алијас Ивана Барзајева. Политичке и остале прилике у земљи у коју је дошао верно су  приказане, временски оквир свих догађаја у роману добро је истражен и одлично презентован. Психолошки профили јунака Изгубљеног имена врло су упечатљиви, поступци и животне одлуке логично произлазе из њихових карактера. У Изгубљеном имену је читава галерија ликова различитих националности: Срби, Немци, Јермени…

Kњига се чита у једном даху. Интересантно је да скоро сви пусте сузу на истом месту. Многе карактеристике јерменског начина живота, појмови, симболи и страдалничка историја овог народа доприносе да књига буде још живописнија и интересантнија.

 

Програм можете пратити на нашем YouTube каналу
youtube.com/c/БиблиотекаМилутинБојић