Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Министарство културе подржало пројекте Библиотеке „Милутин Бојић“

Министарство кулутуре Републике Србије објавило је јуче резултате конкурса, на који се наша библиотека пријавила са два пројекта и за оба добила подршку!Одобрена су средства за установљење награде „Милутин Бојић“ за младе песнике, као и за набавку опреме за дигитализацију књижне грађе.

 Библиотека „Милутин Бојић“ пријавила се на конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката из области савременог стваралаштва с идејом да се по први пут у Србији једна награда назове именом Милутина Бојића. Право да постану лауреати Бојићеве награде имаће млади песници који досад нису објавили песничку збирку. Осим части да се њихово име упише у историју као име првог добитника награде "Милутин Бојић", библиотека ће победнику конкурса штампати и прву збирку песама.

Конкурс ће званично бити отворен 15. марта 2014, кад ћемо дати и све ближе информације за све заинтресоване.

На други конкурс Министарства културе за финансирање или суфинансирање пројеката из области библиотечко-информационе делатности, Библиотека „Милутин Бојић“ пријавила се с пројектом дигитализације књижне грађе – пре свега комплетног дела Милутина Бојића, а затим и осталих вредних књига из недавно формираног фонда старе, ретке и антикварне књиге. Такође, у оквиру пројекта дигилизације биће обрађена и грађа – књиге, публикације, фотографије – која је везана за Палилулу, општину на којој библиотека обавља своју делатност.

Библиотека „Милутин Бојић“ захваљује Министарству културе на указаном поверењу.