Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Програм у част сећања на годишњицу смрти Милутина Бојића

Навршило се 103 године од смрти великог српског песника Милутина Бојића. У његову част библиотека је за понедељак, 9. новембра 2020, припремила пригодан програм, онако како то околности дозвољавају - кроз онлајн манифестације.

Најпре ћемо, тачно у 12.00, представити нови дигитални подухват наше библиотеке - пројекат обраде Бојићевих рукописа, који се налазе у нашем дигиталном репозиторијуму, са  могућношћу претраге у самом тексту рукописа. Целокупан процес обраде ради се у програму escriptorium, који омогућава аутоматско транскрибовање рукописа на основу научених специфичности рукописа. Подухват ће представити Андрија Сагић, шеф Одељења за дигитализацију Библиотеке "Милутин Бојић", путем нашег Јутјуб канала, као и на нашем сајту.

Одмах потом, с почетком у 13.00, на нашем Јутјуб каналу и сајту биће емитован разговор са Немањом Драгашем, овогодишњим победником конкурса за Награду "Милутин Бојић" за младе песнике.

Посластицу смо оставили за вечерњи термин. Тачно у 19.00 почеће онлајн пренос концерта ансамбла Ренесанс из галерије наше библиотеке. Концерт носи назив "Кроз векове громовите тишине". Музику средњег века, ренесансе и барока изводиће:

Љубомир Димитријевић - блок флаута, траверзо флаута

Александар Јован Крстић - блок флаута, траверзо флаута

Андрија Сагић - удараљке.

Подсећамо све да је у нашој галерији у току изложба "Уметнички преглед: један универзум ликовног живота" ауторке др Зоје Бојић.

Уживајте у нашем програму!