Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

Архипелаг - Ново издање романа Срђана В. Тешина

Arhipelag logoКуварове клетве и друге гадости

Ново издање најпознатијег романа Срђана В. Тешина Куварове клетве и друге гадости управо је објављено у издању Архипелага у едицији Златно руно.
Тешинов роман Куварове клетве и друге гадости је снажна и узбудљива прича о злочину и страсти, љубави и казни у свакодневици и историји наших дана.
Смештена у стварни и симболички Мокрин на северу Баната, прича Тешиновог романа постаје једна од најупечатљивих метафора српске књижевности о последње две деценије нашег живота.
Почињући као породични роман, Куварове клетве и друге гадости врло брзо постају несвакидашња критика друштва и савремене, историјом оптерећене егзистенције, али и провокативно романескно истраживање људске психологије.
Главни јунак романа је Павле, ратни фотограф који је обишао готово све ратове које су обележили модерно доба, од Ирака преко Босне и Косова до Авганистана, да би се са најснажнијим изливима страсти и злочина, љубави и мржње, опсесивне потребе за другим и перверзије суочио усред своје породице.
Роман Куварове клетве и друге гадости Срђана В. Тешина поседује динамику и снагу најузбудљивијег трилера као књига која вас не оставља на миру ни док је читате, ни када је прочитате.Kuvarove kletve i druge gadosti
За овај роман аутор је добио стипендију „Борислав Пекић“. Роман Куварове клетве и друге гадости преведен је на словеначки и македонски језик. По одломцима овог романа мађарски уметник Геза Риц нацртао је истоимени стрип.