Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

Архипелаг о животима писаца (4)

Arhipelag logo Сарадник Библиотеке „Милутин Бојић“, издавачка кућа „Архипелаг“, објавила је неколико књига у којима се говори о животима великих писаца.

Франц Кафка, Исак Башевис Сингер и Данило Киш, писци о којима је реч, написали су неке од најбољих књига које смо читали, али је и сам њихов живот достојан узбудљивих књига.

У предложеним књигама велики писци говоре о себи и другима, при чему дају јединствена сведочења о животу и литератури, друштву и историји.

 

► Данило Киш: Горки талог искуства 
Разговори и сведочења

Приредила: Мирјана Миочиновић

„Горки талог искуства“ је књига Кишових разговора и сведочења. У овој књизи велики писац говори о својим књигама, о свом животу, о свом искуству, о пријатељима, о политици и судбини, о највећим изазовима пред којима су се налазили његови савременици. Разговори Данила Киша јесу нека од најузбудљивијих сведочења о нашој књижевности и друштву новијег времена. Узбудљив, страстан и проницљив саговорник, Киш је у разговорима и казивањима обликовао читаво једно поглавље своје литературе.

► Роберто Каласо: „К.“

Роман

Превод с италијанског: Александар В. Стефановић

Роман о Францу Кафки, из пера једног од водећих савремених италијанских писаца. Књига преведена на све веће светске језике. Кафка каквог знамо и Кафка каквог не познајемо. Узбудљива и откривајућа прича о Кафки, његовом животу и књижевности, о стварности његовог времена, о његовим јунацима и о његовим читаоцима. Јединствен роман о великом писцу, авантуристичка потрага за тајном Кафкиног живота и Кафкине књижевности. Роман после којег нам Кафка изгледа другачији. Прича о томе како су настајали кафкијански процеси и кошмари.

► Флоранс Ноавил: Сингер

Биографија

Превод с француског: Аника Крстић

Најбоља књига о животу и делу великог нобеловца Исака Башевиса Сингера: детињство и одрастање, породица и формирање, историја и политика, први успеси и прва порицања, односи с јеврејском заједницом, Нобелова награда за књижевност, градови и земље у којима је живео. Узбудљива потрага за чињеницама живота и књижевности једног од највећих писаца XX века.

Награда за најбољу биографију.