Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

"Посматрач птица" Виде Огњеновић на македонском

Роман Виде Огњеновић "Посматрач птица" биће објављен на македонском језику почетком 2014. године у издању издавачке куће "Икона" из Скопља.

Vida Ognjenovic Posmatrac ptica

Наш сарадник "Архипелаг", ексклузивни издавач књига Виде Огњеновић, управо је потписао уговор са "Иконом", која је заинтересована и за књигу прича Виде Огњеновић "Живи примери".На македонском језику, у издањима различитих издавача, ранијих година објављени су романи Виде Огњеновић "Кућа мртвих мириса" и "Прељубници".

"Посматрач птица" биће ускоро објављен и на бугарском језику, а "Архипелаг" о издањима овог романа преговара и са издавачима из Грчке, Словачке, Чешке и Мађарске.
"Архипелаг" је објавио два издања романа "Посматрач птица", који се већ две године налази међу најчитанијим књигама у јавним библиотекама у Србији.
"Посматрач птица" је узбудљива прича модерних времена, роман у чијим се гласовима сабирају искуства једног доба и преламају нека од најважнијих питања приватних и јавних историја савременог тренутка. У средишту овог изузетног романа, у који је стала читава друга половина XX века, налази се јунак изукрштаног и ускомешаног идентитета, али читалац прати и приче о Руском заштитном корпусу и белим Русима – емигрантима у Србији, о историји железнице у Србији, о прогонима и уметности, о Београду у време и после Другог светског рата, о Окуџави и Висоцком, о љубави и свевидећем оку полиције.