Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

Регионална књижевна конференција у Новом Саду

Књиге и књижевност важан су део културног и јавног живота Србије, што потврђују и бројни посећени сајмови, развијена издавачка сцена и веома читане књиге различитих жанрова. Од 2015. године у Новом Саду се одржава и регионална књижевна конференција Book Talk, посвећена најугледнијим писцима, критичарима, издавачима, познатим личностима и уметницима из целог региона, чији је Лагуна, као највећи издавач у региону, неизоставни део.

Конференција окупља велики број важних чинилаца из издавачког света и љубитеља књижевности, а специфична је и по месту одржавања, односно по прелепом амбијенту Галерије Матице српске и Спомен-збирке Павла Бељанског. Од ове године, конференција ће се одржавати и на трећој локацији, тачније у Галерији ликовне уметности поклон-збирке Рајка Мамузића.

Програм конференције је сваке године све обимнији, као и теме које се обрађују кроз панеле и студије случаја. У склопу програма конференције планиран је и традиционални пропратни програм као што су „Недеља књиге“ у аутобусима ГСП-а, књижевни матинеи и шетња са омиљеним писцем кроз Нови Сад.

Овогодишњи, четврти по реду Book Talk одржаће се у петак 28. септембра, а Лагуна ће наградити 20 заинтересованих појединаца котизацијом за догађај која укључује и бесплатан аутобуски превоз из Београда, као и повратак са конференције у Београд у договореним терминима.