Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

Конкурс за песнике и есеј о Дису

Градска библиотека у Чачку "Владислав Петковић Дис" расписала је два конкурса - за прву песничку књигу и за најбољи есеј о Дису.

На конкурсу за прву песничку књигу могу учествовати песници који нису старији од 31 године и пишу на српском језику.

Конкурси су отворени до 10. априла 2016. године.

Рукопис за песничку књигу који конкурише за награду Млади Дис, које сваке године библиотека додељује у оквиру песничке манифестације "Дисово пролеће", требало би да буде састављен од 30 до 40 песама, потписан шифром и достављен библиотеци у три примерка.

Разрешење шифре са основним подацима и контактом учесници достављају у истом коверту, а избор најбољег рукописа стручни жири саопштиће до 15. маја.

Осим награде "Млади Дис", која ће аутору бити додељена 26. маја на завршним свечаностима "Дисовог пролећа", библиотека ће штампати до краја године добитнику и прву збирку песама у едицији "Токов" која је намењена неафирмисаним ствараоцима.

Градска библиотека позвала је студенте, истраживаче и младе књижевне критичаре да конкуришу за есеј о Дису и његовом стваралаштву.

На конкурс за есеј потребно је послати радове у три примерка потписане шифром, а податке о ауторству доставити у посебној коверти. Три најбоља есеја по оцени жирија биће новчано награђени на финалним Дисовим свечаностима.