Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

Нова књига Бориса Акуњина

Недавно је у издању Баш књиге из Београда, изашла из штампе нова књига Бориса Акуњина, једног од најтиражнијих савремених светских писаца, Соко и ластавица, у преводу Милене Ивановић.

 

После Алтин-Толобаса, Додатне лектире и Ф.М.-а, ово је нова књига у библиотеци Авантуре једног Магистра, где је главни јунак Николас Фандорин. Све што је потекло из пера Бориса Акуњина написано је врхунским језиком. Тај врхунски руски језик тешко је не препознати, али још га је теже другде наћи. У владању списатељским инструментом за Акуњина не постоји проблем неизрецивог, за њега нема границе између хоћу и могу.

 

Он своје садржаје у речи обликује тако да неухватљива ефемерна супстанца не губи ништа прелазећи у словима фиксиран запис, већ само добија на садржајности и прецизности. Читаоцу се нуди блистав резултат – јасна, елегантна реченица, која преноси дубок смисао и оставља по страни напор, време и велики труд који такав резултат неминовно захтева. Данас је у модерној руској литератури, Акуњиново виртуозно владање списатељским занатом – нанадмашиво.

 

Извор: sinhro.rs