Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

Архипелаг поводом Светског дана позоришта

Arhipelag logoДраме у доба драме

Поводом 27. марта, Светског дана позоришта, наши пријатељи из Архипелага организују специјалну акцију „Драме у доба драме“ за чланове Клуба читалаца Архипелаг и за оне који ће то постати током ове акције.
Током ове акције чланови Клуба читалаца Архипелаг могу да по специјалним ценама (уз попуст од 45%) купе библиотеку Премијере, састављену од књига модерних класика и врхунских савремених светских драмских писаца или појединачне књиге драме.iz arhipelaga
Акција „Драме у доба драме“ у овом облику траје до 2. априла, и после тога се неће продужавати, иако је сасвим сигурно да се до тог датума неће окончати драматична времена.
Архипелаг је један од ретких домаћих издавача који објављују драмске текстове, јер верује да врхунске драме, иако писане за позоришна извођења, истовремено јесу и узбудљива лектира за читање.
Међу књигама драма објављеним у издању Архипелага, у едицији Премијере, налазе се књига позних драма нобеловца Харолда Пинтера „Нови светски поредак“, књига изабраних драма славног британског писца Едварда Бонда „Злочин 21. века“ и књига драма једног од најизвођенијих светских драмских писаца Јануша Гловацког „Антигона у Њујорку“.