Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Једина установа културе у Борчи и свакако најзначајнија на левој обали Дунава од понедељка 26. октобра је у мраку и под кључем. Електродистрибуција је искључила објекат са електричне мреже јер од 2007, кад је изграђен, до данашњег дана није легализован, па самим тим ни легално прикључен на струју. Сад чекамо легализацију и до даљег смо онемогућени да радимо с корисницима (према оптимистичним најавама - до краја године). Молимо све наше чланове из Борче, који су с правом незадовољни, за разумевање. Ово није до библиотеке. Више пута смо апеловали да се овај проблем реши, да бисмо на крају дочекали да се струја исече. Надамо се да ће они који се питају чути овај апел и омогућити нам да наставимо с радом. То више од 50.000 житеља Борче и ученици три тамошње основне школе заслужују.

Огранак Библиотеке „Милутин Бојић“ у Борчи ради од 1967. године. Библиотека је до данас мењала локације неколико пута. До 2007. налазила се у згради Дома здравља у старом насељу Борча, а од априла 2007. године библиотека је добила нову зграду, која се налази у Улици Косте Манојловића б.б. и ради у много бољим условима, на површини од 150м2.

У насељу постоје три основне школе и пет дечјих вртића, с којима библиотека успешно сарађује. Као и насеље Борча, и Библиотека "Милутин Бојић" у последње време константно напредује. У односу на раније године има много више чланова, забележен је велики број позајмица, остварени су запажени културни програми, пре свега креативне радионице за децу.
Библиотека поседује фонд од око 10.000 књига.
Огранак ради у две смене.

Књижничари: Оливера Рајовић и Вера Мијавец

Број чланова: 2.879

Радно време:
понедељак - петак од 08.00 до 19.00 часова

субота (прва и трећа у месецу) од 8.00 до 14.00 часова

Адреса: Косте Манојловића бб

Телефон: +381 11 2723 988

За сва питања, примедбе, похвале пишите нам на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.