Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

На левој београдској обали Дунава налази се огранак Библиотеке „Милутин Бојић“ у Падинској скели. Огранак је отворен 1977. године и једино је место на којем се може доћи до богатог књижног фонда, који има литературу за децу предшколског узраста, књижевност за дечји узраст од седам до петнаест година, лектиру за основну и средњу школу, белетристику, како домаћу тако и страну, научну фантастику, историју, стручну литературу из свих области.

У библиотеци се одржава креативна радионица под називом „Путујмо заједно у чаробни свет знања“ с разноврсним активностима, почев од ликовних и литерарних радова, као и тематске активности везане за узраст од пет до десет година.
Иначе, насеље Падинска скела, где се налази огранак библиотеке, добило је име по првим сточарима и закупцима земљишта, Словацима из села Падине из Баната, који су се превозили скелом.
У насељу је школа која носи име по народном хероју Олги Петров. Прве новине у Панчевачком риту су „Пољоиндустрија“, лист ПКБ из Падинске скеле, које излазе од марта 1967. године и прате сва дешавања на овом подручју, па тако и рад наше библиотеке.

Књижничар: Мирјана Шћепановић

Број чланова: 1.583

Радно време: пон-пет 08:00-14:00

Адреса: Тржни центар бб

Телефон: +381 11 8871 879

За сва питања, примедбе, похвале пишите нам на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.